Ar-Ge ekibimiz 2009 yılında gıda alanında yüksek kaliteli ürünler üzerine üretim ve pazarlama imkânlarını araştırmaya başladı. 

Bu çalışmalarımıza başladığımız günden itibaren sıradan ve faydadan uzak ürünler yerine, insanımızın sağlığına katkı sunacak özellikli ve yüksek kalitede gıda ürünlerini geliştirme ve üretme düşüncesinden asla ödün vermedik.

Hayatımızda “su”dan sonra en vazgeçilemez ürünün “sıvı yağ”lar olduğu gerçeği başlama noktamız oldu.

Ticari kaygılar ve hesapların ötesinde, ülke insanımıza en yüksek kalitede, %100 doğal ürünler sunabilmek azmiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Hammadde girişinden ambalajlanmasına kadar el değmeden (kontinü) bir sistemle soğuk pres yağlarüretebilecek en son teknoloji tesisimizi Şubat’2012 de hayata geçirdik. Üretim hattının tüm makine, ekipman ve detayları AB ülkelerinden ve tamamen gıdaya uygun 1.sınıf materyallerden oluşturuldu.

%100 Soğuk pres yağ üretimi alanında, kalite, kapasite, çeşitlilik ve hijyen anlamında bir ilk olma özelliği taşıyan tesisimizde, her türlü yağlı tohumun yağını doğallığını bozmadan çıkartarak ONEVA markası ile tüketicinin faydasına sunuyoruz.

  Kuruluşta N.Kemal Üniversitesi’yle başlayan işbirliği ve arge çalışmalarımız bu günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi ve S.Zaim Üniversitesi’yle devam ettirilmektedir.  

 

 

 

ÜRETİM PRENSİPLERİMİZ

● Yağlarımızın tümü kendi tesislerimizde ve tamamen soğuk pres yöntemle üretilmektedir.

● Üretime giren her hammadde ve üretimden çıkan her yağın kalite kontrol analizleri bünyemizdeki laboratuarda uzmanlarca yapılmaktadır. Firmamız; üniversitelerden akademik destek almanın yanı sıra Doç.Dr.Gıda Mühendisi danışmanımız gözetiminde üretim sürecini yürütmektedir.

● Proses ernasında ürünün maruz kaldığı sıcaklık 40°C’yi geçmez.

● Tohumlara, ön ısıtma yapılmaz. (Bu durum, yağ elde edilmesinde verim düşüklüğüne sebep olur. Ancak tohumun içindeki yağ kompozisyonları ve yağın doğallığı bozulmaz.)

● Tüm ürünlerimiz ilk ve tek seferlik sıkımla üretilir. İlk sıkımda elde edilen küspede kalan yağı almak için küspeye ikinci defa sıkım uygulanmaz. Çünkü ikinci sıkımda elde edilen yağ ilk sıkımdaki yağın kalitesinden kısmen uzaktır.

● Soğuk pres yağ üretim sürecinde hiçbir şekilde kimyasal, katkı ve koruyucu madde (özellikle peroksit oluşumunu önlemeye yönelik BHA, BHT vb. yapay oksidant madde) uygulaması yapılmadığından yağların doğal yapısı zarar görmez.

● Ürünlerimiz rafine edilmemiştir. Sadece masum bir bez filtrasyondan geçirilir.

● Ürünlerimizin hepsi gıda sınıfıdır.

● Ürünlerimiz, yukarıdaki özelliklerden dolayı piyasada satılan emsali ürünlerden ciddi şekilde ayrılır.